søndag 5. mai 2013

Noen glimt fra Herøy kirke

 De siste ukene har jeg brukt mye tid på symbolene i Herøy kirke. Har hatt både 3. og 5. klassinger på kirkebesøk, + at jeg har hatt med meg en gruppe konfirmanter med kamera som har utforsket kirken. Her er noen glimt inn i den vakre kirken vår.
Herøy kirke er tegnet av Kine Tambs og Hans Petter Madsø i arkitektfirma Madsø-Sveen i Trondheim. Den sto ferdig i februar 2003, etter at den gamle kirken brant ned i jula 1998. Kunsten er laget av kunstner Per Odd Aarrestad.



mandag 1. april 2013

Noen påskeglimt

Da er påska snart over. I morgen er det tid for jobb igjen. Vi har hatt gode påskedager.
Vi har vært hjemme denne påska. Har begynt å rydde og pakke litt. Det er fortsatt flere måneder til vi skal flytte, men huset skal jo legges ut for salg etterhvert, og ting vi ikke skal bruke (som vinterklær, julepynt osv) er det jo bare å få rydda unna. Så det har vi altså brukt ferien på. Men innimellom all jobbinga har vi passa på å kose oss. Her er noen glimt. Alle tatt med mobilen.

 Båttur med svigers, tante Astrid og lånejenta
 Litt påskepynt
 Nam nam
 Nydelig vær!
 vakre blomster
 Nyte sola
 hjemmelaga knekkebrød

kake og svogerens bursdagsfeiring

Og selvfølgelig flotte påskegudstjenester! Det er jammen fint med hjemmepåske også :)

søndag 24. mars 2013

Hosianna! syng for Jesus.


Hosianna! syng for Jesus,
syng for kongen uten prakt.
Se, han rider på et esel
slik profeten før har sagt.

Hosianna! Han er salvet
til å dø for folket sitt.
Han vil bære bånd og lenke,
så hans folk kan være fritt.

Hosianna! Det er påske.
Jesus drar mot død og grav.
Ydmyk, for å tjene andre,
legger han sin allmakt av.

Hosianna! Syng for Jesus!
Syng for kongen når han drar
mot sitt kors, ja mot den trone
der hans makt blir åpenbar!
Eivind Skeie 

tirsdag 12. mars 2013

Flytteplaner

Som jeg antydet i sist innlegg er det flytteplaner på gang. Jeg har fått meg ny jobb som kateket i Stryn.
Det er trist å bryte opp fra det jeg har her, men spennende å skulle begynne på nytt i ny jobb.
Jeg tror det var Gud som fikk meg hit for 10 år siden, og jeg tror det er han som nå sier at det er tid for å reise videre.  Jeg kjenner ihvertfall ro for den avgjørelsen jeg har tatt.
 I helga var vi inne på gården mannen min er oppvokst på. Iløpet av sommeren flytter vi inn dit.
Og så pendler jeg til Stryn. Får en halvtime kjøretid til kontoret. Helgen gikk med til å rydde i mannens gamle rot, og til å begynne å planlegge oppussing.
Litt tid til å gå på skattejakt ble det også. Bl.annet fant jeg denne gamle kjøkkeninnredningen i kjelleren. Ser for meg at den blir super og passe rustikk om jeg vasker den godt og bruker den som skjenk på spisestua. 

tirsdag 5. mars 2013

Alltid der


Jeg har kjøpt kunst!
Dette bildet falt jeg pladask for første gang jeg så det inne på facebooksiden til Bjørg Thorhallsdottir, og jeg viste at dette bilde måtte jeg bare ha. Jeg tjener litt penger på en veiledningsjobb jeg har, så når jeg fikk lønn nå sist, bestemte jeg meg for at endel av pengene skulle brukes på å kjøpe dette bildet.
Jeg gleder meg til å få det i glass og ramme og henge det opp på veggen i nytt hus til sommeren!

Alltid der, heter bildet. Bildet kan sikkert tolkes på flere måter, men for meg er dette et bilde på at Gud alltid er der. Og på hvordan han sier; Kom igjen, kast deg ut i det. Jeg er her og hjelper deg. Lek, utfold deg og vær den du er skapt til å være!

torsdag 21. februar 2013

Boller a la Schakenda

Jeg har lenge ønsket meg Morten Schakenda sin bakebok, men ingen har kjøpt den til meg, så når jeg nå fant den på mammutsalg måtte jeg bare kjøpe den. Jeg satt deigen i går kveld før jeg la meg, og satt deigen til heving i kjøleskap.
 Så da jeg sto opp i dag var det bare å dele deigen i to, og sette igang produksjonen. Halve deigen ble kanel i svingene, og den andre halvdelen ble vanlige boller.


Å lage disse bollene er ikke gjort på en, to tre, men det er verdt å bruke tid på, for de blir virkelig gode.

1 kg hvetemel
1/2 liter H-melk
150 gram sukker
15 gram salt* (1/2-1 ts)
15 gram kardemomme* (1/2-1 ss)
1 egg
50 gram gjær
150 gram smør i terninger
125 gram mykt smør
125 gram sukker
2 ss malt kanel



Ha alle ingrediensene unntatt smøret i en eltebolle, og elt i ca. 15 minutter
(eller til deigen er smidig).  
Tilsett smør i terninger, og elt deigen i nye 15 minutter. Dekk med plastfolie, sett deigen lunt og la den heve til dobbelt størrelse.

Del opp passe emner.
Sett bollene på stekebrett, dekk med plastfolie, og la dem heve til dobbelt størrelse.
Pensle med sammnenvispet egg.
Stek ved 180-200 grader i ca. 15 minutter 

fredag 8. februar 2013


Jeg vil gjøre deg vis og lære deg den veien du skal gå, jeg vil

la mitt øye hvile på deg og gi deg råd. (Sal 32,8)

søndag 27. januar 2013

Samme motiv- ulike perspektiv




Noen ganger kan det være nyttig å se på livet fra ulike perspektiv også..

onsdag 23. januar 2013

Blankbook og Almanakk fra Bjørg Thorhallsdottir

 Den store fine vesken min har ikke bare plass til kamera. Den har også plass til Blankbook og Almanakken til kunstneren Bjørg Thorhallsdottir.
Almanakken har selvsagt plass til å skrive opp alle avtaler. Ja, jeg vet jeg har kallender på tlf, og at jeg kan skrive opp alt jeg trenger der. Men jeg liker å ha en bok, og særlig en så fin bok som denne her. Hver uke står det et sitat, og et av Bjørgs nydelige bilder. Noen av de treffer meg rett i magen og utfordrer meg.

i en hilsen i boken skriver hun:
"..2013 er ditt år. 365 deilige dager som du kan gjøre som du vil med. Ta vare på hjertet ditt, tramp når du er sint, gråt når du er lei deg, dans når tar oppvasken og elsk, elsk, elsk!!!.."
"


Blankbooka er egentlig ei helt vanlig bok med blanke ark.. enn så lenge..
Den er en skattebok. Her skal jeg samle på skatter. Så langt har jeg notert ned en nyttårsmelding jeg fikk, og som jeg kjenner skal følge meg gjennom dette året, en utskrift av Spirea sitt nydelige blogginlegg om å bære tungt og en utskrift av radioandakten fra 9. januar 
Etterhvert vil boken bli full av ting som jeg ønsker å bære med meg videre. Jeg er spent på hva det nye året bringer.

mandag 21. januar 2013

Min nye fotoveske


Det er på tide at jeg viser fram den fine fotovesken jeg fikk til jul! 
Jeg elsker den! Her har jeg plass til at fotoutstyret ligger trygt og godt, samtidig som den er så stor at jeg får meg meg strikketøy og andre ting som jeg kan komme på å trenge iløpet av en dag.


Dere som har fulgt bloggen min lenge husker kanskje at jeg har skreve om disse fotovesker før, men de er litt dyre, så den har blitt stående på ønskelista til mannen nå kjøpte den til jul.

Du finner denne og mange fler vesker på Fotobag.no

søndag 13. januar 2013

Tur, kake og spill- min helg raskt oppsumert

Denne helga har vi hatt "lånejenta" her. Vi prøver å finne på noe mer enn tv og data disse helgene.
I går ble det tur i lysløypa i det nydelig, kalde, vinterværet.

 Det er ikke snø ute, men mye fint rim, og is i mange formasjoner...


 Klart og sol var det også, selv om vi ikke merket mye til sola der vi gikk..
 I dag har vi vært på gudstjeneste med vigsling av ny kantor.
Vigsling av kirkelig tilsatte er stor stas med besøk av Biskop og prost m.flere 
og er selvfølgelig etterfulgt av et skikkelig sunnmørsk kakebord!. 
Her er kaken jeg hadde med.  Kakeoppskriften finner du på http://detsoteliv.no/ under sjokoladekaker.
Den heter Browniekake med vaniljekrem og bær og er kjempegod, og enkel å lage.

Besøkshelga ble avsluttet med en runde med sunnmørsspillet, før ho reiste hjem igjen til familien sin.
Nå skal resten av dagen brukes til avslapping med strikketøy og litt tv og data tenker jeg.
Ønsker deg en god søndagskveld

torsdag 10. januar 2013

Hjemmelaget kalkunsuppe.. nam, nam


Mmm.. i dag har jeg laget en deilig suppe fra bunnen av. Vi hadde litt kalkun igjen etter å ha spist nyttårsmaten. Den ble rensa og delt opp i små biter og puttet i frysen. I dag tok jeg opp posen og laget kalkunsuppe. Nå er det ikke mer klakun i frysen, men jeg regner med den blir like god med kylling, så denne blir nok laget igjen..

Her kommer et forsøk på en oppskrift.
1. Kok opp 7 dl vann (eller bruk kraft om du har det) og 3 dl fløte
(om du ikke vil ha krema suppe kan du bruke mer vann)
Jeg hadde ikke kraft, så jeg putta i en terning kyllingbuljong og en terning med grønnsaksbuljong.

Mens det kokte opp kutta jeg opp grønnsaker.

2. Del opp grønnsaker.
Bruk det du har i kjøleskapet, eller det som frister på butikken.
Jeg brukte:
En pose med sukkererter
en boks mais


 en paprika
2-3 sjalottløk
 litt purre
litt gullerot

 og sopp. (jeg ville helst hatt fersk sopp, men det hadde de ikke på butikken i dag).

3. Stek grønnsakene lett.
Jeg stekte gulleroten, paprika og løken litt først, før og de andre grønnsakene i og varma de litt før jeg hadde de i suppa.

4. Ha i kalkunen og grønnsakene i suppa

5. Nå er det tid for litt mer smak.
Bruk de smakene du liker. Jeg brukte en skje grov sennep og tandoori kyllingkrydder.


6. Tilslutt hadde jeg litt bacon i.

Nam nam. Dette er en suppe du kan lage i mange varianter, alt etter hva du liker, og hva du har i skapet. Det er bare å bruke fantasien, både på hvilke grønnsaker og hvilket krydder du skal ha i.

Her er min ingrediensliste:
7 dl vann
3 dl fløte
1 terning grønnsaksbuljong og 1 terning kyllingbuljong
1 paprika
1 gullerot
2-3 sjalottløk
1 boks mais
1 boks sopp
1 pose sukkererter
1 rest med purre
1 pakka bacon
1 spiseskje sennep
Kalkun
Kylling tadoori krydder