lørdag 26. mai 2012

Norge på langs- For en barndom uten vold!

Sist fredag startet Ada Sofie Austegard (leder og grunnlegger av Stine Sofie stiftelsen) sammen med mange andre på sykkelturen fra Lindesnes til Nordkapp. De sykler ikke bare for moroskyld, eller for trimmens del, nei de sykler for å sette fokus på en barndom uten vold. De har satt av en måned til å sykle. Ca 11 mil hver dag, og mange kvelder holder de foredrag om arbeidet som gjøres for barn. 
Det er Stine Sofie stiftelsen, i samarbeid med Lions, Alarmtelefonen for barn og unge og Barns Beste som står for foredragene. Du kan lese mer om turen her

I dag kom det ca 20 stk susende inn på tunet vårt for en liten rast! Sunnmøre viste seg fra sitt beste, i strålende sol. De fikk innta terrassen. Kald saft, salt potetgull, litt kaffe, og etter hvert litt nybakte pizzaboller ble servert der!  For en gjeng! Jeg er så imponert! De sykler som noen helter. For å si det sånn så er det ikke akkurat flatt rundt her, og de må ha vært slitne etter 8 dager på sykkelen, men det var ikke mulig å merke på humøret. For en trivelig gjeng! Praten gikk lett, og jeg tror de koste seg. Jeg er virkelig glad jeg fulgte tanken som datt ned i hode på meg om å invitere dem innom hit!


Her kan du se hva de skriver om dagen i dag, du får se litt bilder, og en liten film


Bor du en av plassene de skal sykle forbi (Du finner ruten her) syns jeg du skal prøve å få med deg et foredrag, eller heie på dem når de sykler forbi. Eller kanskje du som meg vil høre om de har tid til et lite stopp. Jeg ønsker dem virkelig en god tur videre og håper de får nå ut til mange med det viktige budskapet sitt!!

Alle barn fortjener å få vokse opp uten vold og overgrep. Som voksne har vi et ansvar for å si i fra om vi er redd at noen blir utsatt for vold eller overgrep. Det er bedre å melde sin bekymring en gang for mye enn en gang for lite. Du kan ringe alarmtelefonen for barn og unge gratis: 116 111. 

Alle barn og unge kan ringe inn hvis de opplever vold, overgrep og omsorgssvikt. Voksne som er bekymret kan også ringe.

1 kommentar:

  1. Utrolig flott tiltak av Stine Sofies Stiftelse. Det er alt for mange barn som lever med vold i hverdagen :(

    Så koselig at de kom innom deg da ;)

    SvarSlett

Takk for besøket, koselig om du legger igjen en kommentar før du reiser videre. (Kommentarer på gamle innlegg vil ikke bli vist før jeg har godkjent dem)