tirsdag 16. juni 2009

ABC i ord og bilder: O

Jeg er sent ute med O innlegget mitt. Har vært en uke på tur og derfor ikke fått blogget.

Denne gangen er det altså bokstaven O vi er kommet til, og jeg har denne gangen valgt å la O stå for Oase og Overskudd.

Oase er en isolert vannkilde i en ørken. En oase oppstår gjennom at en grunnvannstrøm kommer fram til overflaten. I blant oppstår det mange platevekster omkring vannkilden som lever ekstra godt når vannet er i umiddelbar nærhet og trenger derfor ikke å ha lange røtter for å nå grunnvannet.
Nå er det egentlig ikke en ekte oase der det spirer og gror planter jeg har lyst å snakke om, men heller den type oasen jeg har vært ved denne uka. Den type oase som gir meg overskudd og glede, både i jobb og fritid. Jeg har har virkelig nettopp hatt en oaseuke.

Jeg har som sagt vært borte en uke. Først hjem til mamma og Otto for å feire hans 60 årsdag sammen med venner og familie. God mat og drikke, koselige folk og god stemning.


Tid sammen med familien, og en tur til parken på dømmesmannen en sein kveld sammen med mannen. Parken utenfor den gamle gartnerskolen er virkelig en oase!

Fra mandag til torsdag var jeg på etterutdanningskurs og generalforsamling med kateketforeningen. Gode dager med mye næring til kropp og sjel. Det er fantastisk å få være sammen med gode kolegare, dele gleder og sorger, og erfaringer i bøttevis, på mange måter er samtalene rundt matbordet og i gangene det viktigste på sånne samlinger, men vi hadde også gode undervisere som kunne øse av sin kunnskap og inspirere oss.
Torsdag til søndag morgen var jeg hjemme hos mamma og Otto igjen. Mer god mat, god prat og kjekke minner å ta med videre.

Hele uken ble avsluttet med konfirmasjon til en av kusinene mine. Hun var i min konfirmasjon som nyfødt baby, så det var kjekt å få feire dagen sammen med henne, og alle de andre slektningene som var der. Vi var en god gjeng med søskenbarn som dere ser på bildet under her, og enda mangla vi ganske mange.
Det har vært en god uke, som har gitt masse nytt overskudd.

1 kommentar:

  1. En flott vinkling av ordet oase!!
    Og så mange flotte bunader da!!! Stilig!

    SvarSlett

Takk for besøket, koselig om du legger igjen en kommentar før du reiser videre. (Kommentarer på gamle innlegg vil ikke bli vist før jeg har godkjent dem)