torsdag 25. februar 2010

Kokebokutfordringen

Jeg har hylla full av dyre flotte kokebøker. Side opp og side ned med lekre bilder og fristende oppskrifter. Men jeg må bare innrømme det, de står der mest til pynt. Det er ikke så ofte jeg leiter de frem for å lage noe nytt. Alikevel kom jeg hjem med en ny kokebok etter å ha vært på mamutsalg.. Høres det kjent ut? Jeg har tenkt at det er på tide å gjøre noe med det. Derfor starter jeg en kokebokutfordring. I førsteomgang utfordrer jeg egentlig meg selv, men det er kjekt om det er flere som vil være med å ta utfordringen. Kokebokutfordringen er slik: Minst en gang i uken skal jeg lage noe ut i fra en oppskrift i en av kokebøkene mine, og så skal jeg blogge det.

Blir du med å tar utfordringen? Du må gjerne bruke kokebokbildet mitt over her, og kjekt om du linker til meg og legger igjen en kommentar her så jeg får se hva du lager.


Ikke alle matretter er like lette å ta fristende bilder av. Dagens rett er en av dem. Men det smakte godt da. Det tror jeg både de store og de små gjestene våre også syns.
Dagens kokebok heter Rett fra hjertet. Sunn og rimelig middag på 1-2-3.
Boka er utgitt i 2004 og intektene fra boka gikk til Kirkens bymisjon.
Bak på boka står det:
"Måltidet blir best når det serveres rett fra hjertet."Helen Bjørnøy, generalsekretær i kirkens bymisjon.
Landets beste kokker og en rekke andre matentusiaster fikk en utfordring: Vil du dele favorittoppskriftene dine på sunn og lettlaget hverdagsmat med oss? Målet var å samle 100 oppskrifter som kostet under 100 kroner å tiberede for fire personer. Resultatet har blitt en helt unik kokebok som gjenspeiler den matglede som finnes både på Bymisjonens serveringsteder og på kjøkkenet hos mesterkokkene. La deg inspirere! Hva med å prøve vintergryte med lam, tunfisklasagne eller Arne Brimis fiskegryte? Bymisjonens egne kokker bidrar med alt fra lapskaus og fiskegrateng til Ghanesisk red red og Ørret i ovnen på marokkansk vis.
Vel bekomme- her er 100 retter servert rett fra hjertet!
I dag endte jeg opp meg Jeanette Roedes kyllingryte 4 personer
1 pose soppsaus (gjerne med kantarell/sjampingjong)
1 hønsebuljongterning
2 dl lettmelk
3 dl vann
1 grillet kylling
1 rød paprika
1 brokoli
1/2 squash
1 boks minimais
1 ts tørkede utrer (f.eks provencekrydder)
Tøm suppeposene i en kasserolle og tilsett melk og vann. Ha oppi buljongterninger og urter og kok opp under omrøring. La sausen småkoke i 5 minutter. Mens sausen koker, renser du kyllingen fri for skinn og bein. Skjær paprikaen i strimler, squashen i skiver som du deler i to, og del opp brokkolien. Ha i kylling og grønnsaker og la det trekke i 3-4 minutter. Varm opp og server straks med ris til.
11 kommentarer:

 1. Noen innlegg kjenner man seg bare SÅ veldig godt i :-) alskens kokebøker både fra fjærn og nær og kke minst fra Bagatelle, men Toro suppa er real og ty til da, he he

  Og faktisk du reflekterte jeg her i går, våre kjøkken er så godt utstyrt i dag, særs når en tenker tilbake på våre bestemødre f.eks. hva de hadde å hjelpe seg med, allikevel er vi mye slappere..., men det har vel med tid og gjøre kanskje, bestemorgenerasjonen var jo hjemmeværenede, men allikevel...

  Hadde jeg nå visst at du hadde dette på bordet i dag... hadde du fått besøk.
  I min bransje heter kokeboke "Godt for hjerte", fine oppskrifter der å sjø :-)

  SvarSlett
 2. Utfordring ja...., må tenke litt på den, men sannerlig på tide kanskje...

  SvarSlett
 3. Åh, denne likte jeg! Vi ga oss selv omtrent samme utfordring for noen uker siden, bortsett fra bloggedelen (men har faktisk et ferdigskrevet innlegg med noen matbilder som ligger og venter:P). Deilig å få noen nye smaker og utfordre vanene litt, og ikke minst få brukt kokebøkene, det har faktisk blitt noen på oss allerede også. Kos deg med maten i ukene framover! :D

  SvarSlett
 4. Jeg er sååå med på den :D likte utfordringen din Beate! Jeg har prøvd meg på noe lignende et par tusen ganger :D for jeg kunne virkelig trengt å få brukt mer av kokebøkene! Men blir lissom litt mer forpliktende når en er flere... så ja! I'm in ;)

  SvarSlett
 5. :) Eg unngår å kjøpe kokebøker! Eg lagar mat, slik som eg styrer i livet ellers: uten oppskrifter! Blir så stressa av dei... ;)

  Men eg følgjer gjerne med på kva du skal lage!

  God idè!
  Klem frå Elin :)

  SvarSlett
 6. Spennende utfordring. Vet ikke om jeg blir med veldig aktivt og hver uke, men jeg kommer innom for å få tips fra deg (og evt andre som blir med) så utvider jeg horisonten min litt, jeg også. Ha en fin helg! :)

  SvarSlett
 7. Må nesten le litt når eg las innlegget ditt!;) To hoder og nesten same tanke!:) Gledar meg til lese og verte inspirert av dine oppskrifter:)

  Kjekt at du legg igjen kommentar inne hjå meg;)

  Ha ei flott helg!

  SvarSlett
 8. Herleg ide! Trur eg berre ser og les... God ide! God helg, Beate! Klem

  SvarSlett
 9. Den kyllingmiddagen der er kjempegod! Kjenner plutselig at jeg er veldig sulten, og at det er leenge siden jeg har lagd middag ved hjelp av mine fine kokebøker:) Så her har du nok pirket borti et 'følsomt' punkt hos de fleste, hehe.
  Jeg skal ta utfordringen din, selv om jeg ikke kommer til å lage middagsinnlegg i bloggen. Men mat skal det bli!
  God helg- og god klem

  SvarSlett
 10. Har ei mengd kokebøker, sjeldan dei er i bruk.
  Burde vel tatt utfordringa, men..
  Ha ein vakker søndag i ditt liv:-)

  SvarSlett
 11. Spennende da. Jeg også har et tonn med kokebøker. Men jeg er av typen som blar gjennom de med jevne mellomrom og skriver av de oppskriftene jeg vil teste. For jeg er så redd for å søle i bøkene hehe.

  SvarSlett

Takk for besøket, koselig om du legger igjen en kommentar før du reiser videre. (Kommentarer på gamle innlegg vil ikke bli vist før jeg har godkjent dem)