fredag 24. juli 2009

ABC i ord og bilder: U

Vi er kommet til U i ABC en og denne gangen vil jeg UT PÅ TUR. Turen går til Bolivia, som er et U-land. Jeg er så heldig at jeg har vært i Bolivia. Våren 2002 reiste jeg dit aleine med fly, for å besøke noen gode venner som var der som misjonærer. Det var en utrolig tur. Jeg blir aldri ferdig med den, og en ny tur til Bolivia, sammen med mannen, står øverst på ønskelista mi.


Turen min gikk til Cochabamba, der familien jeg besøkte bodde.

Det som gjorde mest inntrykk på turen var nok de mange besøka vi hadde i et prosjekt de var engasjert i. Jeg vil nå ta dere med ut til Chiquicollo, en landsby i Cochobamba. Der drives det et hjelpearbeid for indianerfamilier som har flyttet til byen for å tjene penger, og for mange av dem går det ikke så bra. Arbeidet drives av Quechakvinnen Olga, med hjelp av norske frivillige og penger fra norge. Da jeg var på besøk var det 40 familier som var med i prosjektet. Ca 130 barn. De får hjelp til innkjøp av skolemateriell, leksehjelp, andakt, middag og frukt, helse og hygieneundervinsning, oppfølging av hjem og mammamøter.

Her går vi inn porten til lokalene prosjektet leier. Der inne blir vi møtt av forventningsfulle barn. Glad barn, barn som lengter etter et trygt fang å sitte på, barn som skal få middag for første gang denne uken.. takknemlige og flotte barn!

Her ser dere noe av det som foregår. Først er det leksehjelp, jeg fikke være med på førskolegruppa der de øvde på bokstaver og tall. En av dagene jeg var der delte vi ut litt klær, og før vi gikk hjem var det middag, frukt og vitaminer.
Jeg fikk også være med på hjemmebesøk. Det varierte litt hva vi gjorde. Noen hadde vi med mat, eller ting de trengte til, andre var vi bare innom for å se hvordan det gikk. Noen av disse familiene var triste å besøke. Nøda var stor, og alkoholen ødela mye, men det fantes også gode historier. Historier om familier som klarte seg, som hadde fått seg en liten job, holdt orden og tok vare på barna sine. Elisabeth som jeg holder på bilde over her var en sånn liten solskinshistorie.
Til slutt vil jeg dele en bønn en av jentene i prosjektet ba.
Kjære Gud, takk for at det finnes mennesr som vil hjelpe oss.
Takk for at de har sendt penger så vi kan få det vi trenger for å gå på skole.
Jesus, du ser at vi så gjerne vil klare oss selv, men akkurat nå klarer vi ikke det.
Takk Jesus for at vi slepper å sulte og slepper å bli analfabeter
sånn som mange av foreldra våre.
Pass på oss du, og pass på alle de menneskene som hjelper oss.
Amen
Christina 11-12 år
For flere ABC gå hit

14 kommentarer:

 1. Du er nå utrolig tøff da som tør reise så langt bort alene. Det hadde ikke jeg våget selv om det var gode venner som ventet der jeg skulle til.
  Men likevel kan jeg godt forstå at dette var noe du ville gjøre og at du kunne tenke deg å reise ned igjen.
  Kjempefin reiserepotasje:)

  SvarSlett
 2. Du og du så flott dette var. Kjempe fint at vi fikk se fra turen din dit. Må jo være fantastisk å få oppleve dette, selv om det også er tøfft.

  SvarSlett
 3. Det var en fantstisk oplevelse - Tak for det.

  SvarSlett
 4. Fint val,intressant att känna till.

  SvarSlett
 5. Dette var et fantastisk innlegg,takk for at du delte det med oss.
  Og tusen takk for dine koselige kommentarer hos meg,setter stor pris på det.
  Håper det er greit at jeg linker deg!
  Ha ei riktig god helg:o)

  SvarSlett
 6. Ubeskrivelig innlegg - til ettertanke! Takk for at du deler dine opplevelser fra en slik tur med oss :))

  SvarSlett
 7. Kjempeflott innlegg Beate :)
  Ønsker deg god helg :)

  SvarSlett
 8. Det der var litt av en tur!
  Det får meg til å tenke over hvor godt vi har det vi som bor her i Norge. Det er ingen selvfølge alt det vi tar for gitt i hverdagen.
  Takk for turen:)

  SvarSlett
 9. Det må ha vært litt av en tur! Nydelig reiseskildring.

  SvarSlett
 10. SV: Tusen takk for det :)
  En rørende historie du forteller, det er så rart at kontrastene kan være så store!

  SvarSlett
 11. Så fint å lese det du skriver, Beate. Du har forresten en kjempefin blogg som jeg skal begynne å følge, hadde bare linka til den gamle. I dag kom jeg hjem til fedrelandet igjen etter nesten to flotte uker i Italia med Cecilie.
  God sommer!! Klem fra Signe Marie

  SvarSlett
 12. Så fine bilder, og heldig du er som har vært i Bolivia. SOS Barnebyer har en del barnebyer i Bolivia som hjelper foreldreløse barn, men også hele landsbyer med familier.

  SvarSlett
 13. Så flotte bilder, det er så spesielt med bilder fra utlandet

  Mvh Nina

  SvarSlett

Takk for besøket, koselig om du legger igjen en kommentar før du reiser videre. (Kommentarer på gamle innlegg vil ikke bli vist før jeg har godkjent dem)