mandag 11. mai 2009

Mandagstema: Ansvar

Det er mandag igjen, og tid for et nytt tema. Og på mandagstemabloggen står det:
Kanskje et litt alvorligere tema i dag, nemligANSVAR.

Jeg måtte tenke litt på den, men endte opp på jobben og det ansvaret jeg har der..
19 september 2003 ble jeg vigslet til kateket i Herøy kirke.
Det var en høytidelig stund med biskopen, kolegaer, menighet og familie og venner.
En kateket leder kirkens undervisningsarbeid. Trosopplæringsreformen i Den norske kirke har vitalisert opplæringsfeltet og har skapt et stort behov for kvalifiserte undervisningsledere. Læring i kirken er livslang læring og gjør kateketens arbeidsfelt variert og interessant.

Kateketen har ansvar for å:
ivareta menighetens undervisning av barn, unge og voksne. Barn og unge er sentrale aktører i kirkens arbeid, og ønsker hjelp til å utfolde og vokse i sin tro.
Kateketens arbeid består i å tilrettelegge kirkens arbeid slik at læring kan skje.
drive ledertrening, koordinere samarbeidet med skolen, ulike organisasjoner og kommunale etater

Konfirmantarbeid er en stor del av jobben min, dette året har jeg hatt ansvaret for 120 konfirmanter.

Jeg har ansvaret for opplæring av barn, bl. anna kontakt med barnehage og skole.
Hvert år deler vi ut bøker til de som er 4år, 6 år, 8år og 12år. Det skjer på en familiegudstjeneste som jeg har ansvar for, sammen med prest og kantor.

I tillegg driver jeg lederopplæring, MILK, Alpha, holder andakter og skjer det spesielle ting som rammer ungdom er jeg med, f.eks i sorgarbeid.
Det er et stort ansvar jeg har fått, men jeg trives med det.

13 kommentarer:

  1. Fin tolkning av mandagstema!

    SvarSlett
  2. stoooort ansvar! men sikkert veldig givende også! :) tenkte egentlig at du ville skrive om jobben din idag.... og når jeg titta inn så tenkte jeg : KUUULT! :D Du er bra, beate!

    klem :)

    SvarSlett
  3. Wow, det er litt av et ansvar du har tatt på deg. Et ansvar jeg er sikker på at du lever opp til uten problemer :)

    SvarSlett
  4. Hei.. Var innom her for ei stund siden men måtte ta vare på noe i kjøkkenet. Jeg likte denne bloggen veldig godt. Du har så mange fine bilder. Jeg er uføre trygdet men har vært kirketjener vikar i tre år. Driver med baby og småbarnsang og har fungert som kateket og. Har vært rundt i komunen i flere kirker og noen barnehager og fortalt om Jule evangeliet og i påsken om det som skjedde da. Har hjulpet til med konfirmantene i flere år. No har vi endelig fått kateket her men ho holder på med utdannelse så ho har vært borte mye og da er det jeg som har vært ilag med presten. Synes det er kjempekoselig det er så flott ungdom. Det er så artig og prate med dem. Masse folk som undrer seg på hvorfor jeg har så god kontakt med ungdommene. Har et ønske om at du kan fortelle meg hva dere gjorde med båten i kirka???

    SvarSlett
  5. Artig å bruke båten til det. Ideeee. Håper det er i orden at jeg linker deg så kan jeg lettere finne fram til din blogg. Ha en fin kveld.

    SvarSlett
  6. Utrolig stort ansvar du har! Til glede for veldig mange! Kan tenke meg du får veldig mye tilbkae også. Veldig fint bidrag - ha ei fin uke, Beate! Klem fra Randi**

    SvarSlett
  7. fin tolkning! virker som du liker jobben din=) og det er bra for trur du får enda bedre innpass hos ungdommene da ;)

    ha en velsigna og god uke!

    SvarSlett
  8. Dette var noe til ansvar! Har ikke tenkt over den siden av det, men du har helt rett. Godt det finnes slike mennesker!

    Flott tolkning og flotte bilder!

    SvarSlett
  9. For "hundre" år sidan var eg også kateket her i bygda og hadde m.a. delansvar for opplæringa av konfirmantane. Eg var då berre eit par år eldre enn dei og skjønar fyrst no kva stort ansvar det var...
    Og det er sant det du skriv, arbeidet ditt er ansvarsfullt så det rekk, men trur no du forvaltar ansvaret godt :)

    Britt

    SvarSlett
  10. Ja dette arbeidet er fullt av ansvar. Du gjør en kjempejobb! Tror virkelig du har valgt rett jobb. jeg har vært med i barnearbeidet i menigheten her, var leder for søndagsskolen i mange år. Det sluttet seg selv etterhvert.Ha det godt. Hilsen Margit.

    SvarSlett
  11. LItt av et ansvar du har ja. Men for en opplevelse tenker jeg. Det må jo være en ære å kunne påvirke så mange mennesker. Minner meg litt om den tiden jeg var ungdomsleder i menigheten vår. Det var veldig berikende og spennende. Men så kom barna og man hadde ikke like mye tid. :) Lykke til videre :)

    SvarSlett
  12. spennende,...
    skjønn mai til deg....

    SvarSlett
  13. kjempe fin løsning på ordet ansvar

    SvarSlett

Takk for besøket, koselig om du legger igjen en kommentar før du reiser videre. (Kommentarer på gamle innlegg vil ikke bli vist før jeg har godkjent dem)